Uitnodiging voorstelling virtuele tentoonstelling

De bestendige deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis nodigen u van harte uit op de voorstelling van de virtuele tentoonstelling Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog op vrijdag 10 november 2017 om 10 uur in het Museum voor Schone Kunsten in Gent.

Met de hulp van vele nazaten, familie- en heemkundigen en erfgoedprofessionals in Engeland en Vlaanderen brengt Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis het bijna vergeten verhaal van tienduizenden Belgen die naar Engeland vluchtten tijdens de Grote Oorlog, weer tot leven.

De studiedag is gratis, maar we horen graag vooraf of u komt. 

Stuur een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel naar: 09 224 00 79 (Amsab-ISG)

Omwille van het grote succes van de studiedag en het beperkt aantal zitplaatsen, zien wij ons genoodzaakt om de inschrijvingen af te sluiten. Wie zich nog wil inschrijven voor de studiedag komt op een wachtlijst terecht. Als u de studiedag niet kan bijwonen, dan krijgt u hier volgend jaar nog een kans voor in onze vernieuwde locatie in de Bagattenstraat 174. We houden u op de hoogte!

Programma

Van 9.30 uur tot 10 uur is er ontvangst met koffie. De studiedag start om 10 uur. 
-Verwelkoming door Johan De Smet, senior curator Museum voor Schone Kunsten Gent 
-Toespraak van Jozef Dauwe, gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen.
-Korte toelichting  door Geert Van Goethem, directeur Amsab-ISG.
-Martine Vermandere, projectverantwoordelijke Amsab-ISG, stelt de virtuele tentoonstelling voor.
-Rony Vissers, coördinator Packed, expertisecentrum Digitaal Erfgoed, licht het gebruik van virtuele tentoonstellingen in de erfgoedsector toe.
-Maite De Beukeleer, stagiaire Familiekunde Vlaanderen, geeft uitleg over het dossier Belgische oorlogsvluchtelingen op familiegeschiedenis.be.
-Hendrik Vandeginste, consulent Heemkunde Vlaanderen, legt het belang van heemkundigen voor dergelijke projecten uit. 
-Helen Baker, East Twickenham Centennial Group, vertelt hoe met crowdfunding in Engeland een monument werd opgericht voor de Belgen die tijdens WO I in de Pelabonfabriek werkten (deze bijdrage is in het Engels).

Daarna wordt er een broodjesmaaltijd aangeboden. Dan kan je ook de virtuele tentoonstelling op tablets bekijken.

 

Museum voor Schone Kunsten (MSK)

Hofbouwlaan 28 , 9000 Gent (aan de achterkant van het museum)

Vrijdag 10 november 2017 om 10 uur in het Museum voor Schone Kunsten in Gent.

Dit project werd gerealiseerd met de financiële steun van de Vlaamse overheid en de Provincie Oost-Vlaanderen.